Equipment & Supplies • sump Heater

For discussion regarding filters, lights, heaters, pumps, etc.

Moderators: Deeda, Kanorin

sump Heater

Postby Funkster » Sun Feb 09, 2020 8:06 pm

I am running 3, 300 watt heaters in my sump for my 210 Gallon aquarium. I seam to be losing about 5 degrees of temperature from the sump to the tank. Is this normal?
Funkster
 
Joined: Wed Mar 13, 2019 5:42 pm
Location: NW Missouri

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: sump Heater

Postby gsubioguy » Mon Feb 10, 2020 12:02 pm

That seems high for a volume as large as you are working with. Is this measured with the same thermometer/sensor? Is the sump in a different location than the DT?
Current: 120g (setting up)
Past: 75g, 55g, 2 20g & 10g (funny how one turns into "I can probably fit one more")
User avatar
gsubioguy
 
Joined: Fri Aug 02, 2019 8:49 am
Location: Maine

Re: sump Heater

Postby Funkster » Fri Feb 14, 2020 9:49 pm

Yep,changed out thermometers and seemed to have found the problem
Funkster
 
Joined: Wed Mar 13, 2019 5:42 pm
Location: NW Missouri

Re: sump Heater

Postby gsubioguy » Tue Feb 25, 2020 4:48 pm

Funkster wrote:Yep,changed out thermometers and seemed to have found the problem


No less frustrating, but always nice when it is a simple fix!
Current: 120g (setting up)
Past: 75g, 55g, 2 20g & 10g (funny how one turns into "I can probably fit one more")
User avatar
gsubioguy
 
Joined: Fri Aug 02, 2019 8:49 am
Location: Maine


Return to Equipment & Supplies

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests

cron